Tannregulering Nordstrand

Tannregulering

Spesialist i kjeveortopedi

Tannregulering

Tannregulering brukes for å rette opp tenner som står feil i forhold til hverandre. Dette kan være kryssbitt, underbitt, overbitt, mellomrom og annet. En undersøkelse vil opplyse om hvilken type regulering du bør ha.

Hos Sæter Tannregulering & Tannhelse får du tilgang til tannlege Saeed Sheikholeslami, som er spesialist i kjeveortopedi. Han har tatt sin videreutdanning i kjeveortopedi fra Universitetet i Tromsø.

Tannregulering for voksne

Et smil kan fikses selv i voksen alder, for både estetiske og helsemessige grunner. Derfor leverer vi tannregulering for voksne. Gjennom dialog med deg kommer vi frem til hvilken tannregulering som passer deg best.

Tannregulering for barn

Bittfeil og tenner som vokser feil kan gi behov for å behandles med tannregulering for barn, slik at man i tidlig alder kan forhindre problemer med tannskjevhet. Behandlingsperioden kan variere, og kommer an på hver enkelt, men som regel er perioden barnet vil ha regulering fra 1,5 år til 3 år. Kontakt oss for en evaluering i dag.

Undersøkelse og eventuell behandlingsprosess

Hos Sæter Tannregulering & Tannhelse får du tilgang til tannlege Saeed Sheikholeslami, som er spesialist i kjeveortopedi. Han har tatt sin videreutdanning i kjeveortopedi fra Universitetet i Tromsø.
Hos Sæter Tannregulering og Tannhelse sørger vi for at du forlater kontorene våre med et rett smil om munnen.
Prosessen hos oss fungerer slik at tannlegen foretar en undersøkelse før det blir bestemt hvilken type tannregulering det er behov for.
Under undersøkelsen registrerer tannlegen hvordan tennene og kjevene forholder seg til hverandre. Dersom det finnes avvik blir dette registrert.
Det gjøres ved å ta et avtrykk av tennene for å lage en gipsmodell som brukes som et grunnlag for planleggingen videre. Ved å ta et avtrykk av tennene, samt bruke røntgen, kan vi se hvordan din situasjon er. Deretter tegnes ansiktets profil opp ved å sammenlikne verdiene fra røntgen og avtrykk. Denne type metode kalles tracing.
Hvor lenge må man gå med tannregulering? Alle pasienter er unike slik at valg av behandling alltid vil variere fra pasient til pasient. Generelt kan man si at man må gå med tannregulering som oftest i ett år. Ettersom tenner og kjeveben ofte vil flytte seg tilbake til sin opprinnelige posisjon er det viktig å følge opp behandlingen. For å forhindre dette blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene slik at tennene ikke har mulighet til å flytte på seg. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem.
Hvorvidt det er nødvendig med regulering eller ikke for deg er det kun tannlegen som kan gi deg svar på. Behov for tannregulering avdekkes som regel under rutinemessig tannundersøkelser, og vanligvis i tidlig tenårsalder. Det er også aktuelt med regulering i voksen alder ved behov. Dersom du mistenker at det kan være nødvendig med kjeveortopedisk behandling– anbefaler vi at du bestiller en time for undersøkelse og konsultasjon.